Viden, udvikling og samvær
1955 Frederiksberg Vælg område
Vis underviser

Underviser

Lasse Bruun Jonassen
Ledige pladser

Schiøler-gruppen

Ved spørgsmål ring til 43 71 36 71

- danske terrorister i tysk tjeneste.

Foredraget tager udgangspunkt i bogen "Schiøler-gruppen - Danske terrorister i tysk tjeneste 1944-45" - Informations Forlag 2012, der beskriver Schiøler-gruppens etablering, udvikling og afvikling og forsøger ud fra historiske, politiske og socialpsykologiske tilgange at forklare, hvorfor medlemmerne valgte at gribe til våben mod landsmænd og tage del i den indædte kamp med modstandsbevægelsen.

Schiøler-gruppen var en dansk nazistisk terrorgruppe, der udkæmpede en brutal og blodig kamp mod den danske modstandsbevægelse i slutningen af Besættelsen. Gruppen begik adskillige drab, udførte bombesprængninger og foretog utallige anholdelser af mistænkte frihedskæmpere. Efter krigen blev gruppens medlemmer anholdt, og gruppens leder Ib Gerne Ibsen og næstkommanderende Helmuth Mortensen fik dødsstraf for deres ugerninger.

Men hvordan kunne det komme så vidt? Hvad fik en flok - efter alt at dømme - almindelige mænd til at vende sig mod andre danskere på et tidspunkt, hvor krigen åbenlyst havde vendt til de allieredes fordel?

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 02-10-2019, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr190429
Adresse Vestegn. Sprog- og Komp.center
Skolevej 6
2600 Glostrup
LokaleSe opslag
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Vestegnen

Kursusdage

02-10-2019 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Niveau Alle
Målgruppe Alle

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.