Viden, udvikling og samvær
1955 Frederiksberg Vælg område
Vis underviser
Allan Mylius Thomsen
Ledige pladser

Fælledparken før 1. maj

Ved spørgsmål ring til 36 39 00 00

Kom og hør om Fælledparken før den blev synomym med 1. maj.
Fælledparken er en rest af de gamle fælleder, der lå udenfor København frem til 1856. Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen vil føre os rundt i Fælledparken og fortælle områdets spændende historie. Her lå oprindeligt landsbyen Serridslev, som blev udslettet under Grevens Fejde og herude stod skafottet, hvor greverne Struensee og Brandt blev henrettet. Desuden holdt militæret sine årlige øvelser, omgivet af byens køer og heste.
Da byens befolkning eksploderede, trængte boliger og erhvervsbyggeri frem på Fælleden. Der blev bygget elektricitetsværk, postkontor, epidemihospital og ikke mindst Rigshospitalet i 1910. Desuden opførtes den første kirke uden for voldene, da Johanneskirken på Sct. Hans Torv blev indviet i 1861. Vi følger den spændende historie med et "vandhul" midtvejs - og ender til spisning i restaurant Sebastopol på Sct. Hans Torv.
Mødested: Trianglen, Genforeningsmonumentet
Prisen er inkl. mad, drikkevarer er for egen regning.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 27-04-2020, kl. 17:00

Ugedag Mandag
Holdnr20-0917
Adresse Genforeningsmonumentet
Trianglen
2100 København Ø
Lokale.
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Hvidovre

Kursusdage

27-04-2020 Mandag 17:00  -  19:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.