Viden, udvikling og samvær
1955 Frederiksberg Vælg område
Vis underviser
Arrangeret Af Pia Mengel
Ledige pladser

Gilleleje og Esrum Kloster

Ved spørgsmål ring til 39 69 33 33

Gilleleje er en af Danmarks mest idylliske byer, med små gader og stråtækte huse. Desuden har byen Sjællands største fiskerihavn og rigtigt mange fritidssejlere i løbet af sommeren. Vi begynder med at besøge kirken, inkl. kirkeloftet, hvor danske jøder søgte skjul under Anden Verdenskrig. I 2020 er det 77 år siden at ca. 80 jøder, der var skjult på Gilleleje kirkes loft, blev angivet og taget til fange af nazisterne. Heldigvis blev ca. 1300 personer med jødisk afstamning reddet til Sverige fra Gilleleje, og i alt lykkedes det knapt 95% af alle jøder i Danmark at komme over til Sverige. Herefter besøger vi Gilleleje Museum, der har til huse, i en gammel fiskerbolig fra 1800-tallet. Stedet illustrerer, på fineste vis, fiskeriets historie gennem 500 år, hvordan man boede, gik i skole og holdt fri i Gilleleje, i fordums tid. Vi fortsætter med kig i havnen, for at indsnuse den særlige havneatmosfære. Her er bl.a. ca. 220 lystbåde indregistreret. Efter vores rundtur i byen, skal vi nyde en hyggelig frokost på det nyrenoverede Gilleleje Strand, hvor ejerinden vil fortælle om sit projekt og vise os rundt på stedet. Vi afslutter dagen med besøg på Esrum Kloster, det gamle og restaurerede cistercienserkloster, grundlagt i 1151. Klosteret blev moderkloster for flere klostre i Danmark og Nordtyskland, og i dag huser det en udstilling om klosterliv og middelalder i klosteret.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 12-09-2020, kl. 09:00

Ugedag Lørdag
Holdnr2025563
Adresse Hellerup Station
Ryvangs Allé 79
2900 Hellerup
LokaleVed busserne
Holdtimer1,5
Antal mødegange1
AfdelingAOF Gentofte · Gladsaxe · Lyngby-Taarbæk

Kursusdage

12-09-2020 Lørdag 09:00  -  16:15

Faktaoplysning

Bemærk Turen omfatter: Bus og guide tur-retur, intern guide i Esrum Kloster, entréer, frokost med 1 stk. smørrebrød eksklusiv drikkevarer, kaffe og sødt i bussen. OBS: tilmelding til og betaling for busture er bindende fra 6 uger før arrangementsdatoen.

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.