Viden, udvikling og samvær
1955 Frederiksberg Vælg område
Vis underviser

Underviser

Lisa Elsbøll
Ledige pladser

Grundtvigs kirke og Nordvest kvarteret

Ved spørgsmål ring til 43 53 00 93

Grundtvigs kirke og Nordvest kvarteret

Højet hævet over Københavns nordvest kvarter ligger Grundtvigs kirke på Bispebjerg. Blandt de nærmeste naboer er Bispebjerg Kirkegård og Bispebjerg Hospital. Kirkegården kom først på de bare marker på Bispebjerg bakke i 1903, men 10 år efter fulgte hospitalet og i 1921 blev grundstenen til kirken lagt. Omkring disse tre faste holdepunkter voksede det nye nordvest kvarter op med nye boliger til den voksende arbejderklasse - nær ved arbejdspladserne omkring Slangerupbanen. Det blev et blomstrende kvarter, men i løbet af nogle årtier skete der en nedslidning og nordvest blev synonym med billige huslejer og sociale problemer. Nu blæser der andre vinde omkring Bispebjerg Bakke - nu kommer gallerierne og kreative virksomheder.
Tag med på en vandring i området inden det bliver mondænt. Vi begynder med et besøg i Grundtvigs kirke, går en tur på kirkegården og en runde imellem de mange boligkarréer og hospitalet. I mens hører vi om nordvests historie - de store visioner og de barske realiteter.

Mødested: Grundtvigs Kirke, På Bjerget 14 B, 2400 København NV.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 25-04-2019, kl. 17:00

Ugedag Torsdag
Holdnr19-0325
Adresse Grundtvigskirken
På Bjerget 14 B
2400 København NV
LokaleForan kirken
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Brøndby

Kursusdage

25-04-2019 Torsdag 17:00  -  19:50

Faktaoplysning

Forudsætninger

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.